Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2010 22:26 - Аромати според зодиите!
Автор: govor Категория: Други   
Прочетен: 1232 Коментари: 0 Гласове:
0



Аромати според зодиите! image


Овен

Мъжът Овен е борбена натура. Той е прям, деен и не говори дълго със заобиколки. Често притежава силно еротично излъчване и притегателна сила. Жената Овен не е по-различна. Тя е здраво стъпила на земята, обича да е в мъжко обкръжение и да си играе със своето преластително, покоряващо излъчване. И за двата пола се твърди, че са щедри и не са злопаметни. Понякога са малко груби, но бързо се помиряват.

Жената и мъжът Овен биват силно привличани от сетивни, чувствени дразнители. Тези динамични типове, подвластни на елемента огън, лесно могат да бъдат подпалени с мириса на мускус, пипер и мира, както и с пикантни миризми. Но тъй като символизират покълващата пролет, те обичат също така и лекия свеж бриз, който охлажда духа и дарява настроение и игривост.

Телец

За хората от тази зодия се смята, че са спокойни, стабилни и уравновесени. Намират се под влиянието на планетата Венера и са артистичен тип със склонност към красивите и ценни неща, към лукс и деликатеси, към сетивни и чувствени наслади от всякакъв вид. Телецът цени хармонията, това му дава стабилност и сигурност. Нуждае се от компанията на приятели и семейството. Изкуството, музиката и ценните вещи подхранват и подкрепят романтичната струна в душата му.

Жените и мъжете от зодия Телец обичат меките, галещи, ласкаещи композиции от ухания. Те трябва да излъчват дълбочина и хармония, за да може Телецът да се отпусне с наслада и душевен комфорт. Роза, жасмин, амбра, сандалово дърво, стиракс – винаги най-изисканото и най-скъпото: това е в състояние да привлече Телеца и да го накара да се отклони.

Близнаци

Близнаците са много странни, понякога колебливи същества. Движи ги любопитството, затова никога не могат да се задържат по-дълго на едно нещо и често им е трудно да се задълбочат в чувствата си, защото това би им отнело лекотата, която им е тъй нужна. Близнакът винаги поглежда с копнеж извън рамката, наложена му от житейските обстоятелства. Неговата планета е Меркурии. От този божествен вестител Близнаците са взели своето остроумие и чувства за хумор, бързината, богатството на ума и духа, наблюдателността и интелекта. Близнаците са предопределени за журналистическа професия – поне така се говори. За целта им е нужна бистра глава – тежките, замайващи ухания са неподходящи за тях. Нежните, свежи аромати на маточина, индийско орехче, нарцис и кориандър запленяват Близнака, сандаловото дърво, дъбовият мъх, роза и кукула мускатна придават лека пикантност, а туберозата в малки количества внася в уханието успокояваща топлина.

Рак

Ракът се владее от Луната, а тя влияе върху жизнените ритми и определя променливостта в тази зодия. Раците са от една страна майчински грижовни, чувствени, емоционални, от друга пък – съблазняващи, изкусителни, диви и инстиктивни. Романтичното сърце на Рака е изпълнено с вечен копнеж, емоционалният му свят е пренаситен, екзалтиран. Нежният мъж Рак дава душевна защитеност и разбиране. В практичните неща обаче Раците мъже са по-скоро безнадеждни. В това отношение жените от зодия Рак са различни – те знаят точно как да действат. Жената Рак е грижовна по природа, но също обича да съблазнява.

Чувствителният нос на Раците може да бъде примамен от тежки ухания – жасмин, пачули и иланг – иланг, но също и касис, ванилия, канела и индийско орехче, лотос и лилия.

Лъв

Лъвовете обичат слънцето. Под знака на Лъва цялата природа сияе. Всичко е светло и пищно, пълно с енергия и живот. Лъвовете са малко властни, дейни и творчески натури. Те обичат лъскавите неща, както и златото. Лъвовете имат силно изявен усет за инсценировки и театралничене и умеят да увличат другите хора, да ги подпалват със своята силна творческа енергия и идеите си. Зодията Лъв се владее от Слънцето и от мъжка енергия. При жените от знака Лъв това може да бъде много привлекателна и чаровна страна. Такава жена може да се превърне и в неустоима, поглъщаща мъжете “вамп”...

Уханията на Лъвовете трябва да са също тъй силни, сияещи и еротично настройващи, като самите представители на зодията. Лъвът се поддава на зашеметяващата, упителна сладост на амбрата и туберозата, на карамфила, канелата и бензоя, които действат силно енергиино и карат пулса да бие по-учестено. Виталните пикантни аромати на пачули, розмарин и померанцово масло го привличат и му дават увереност.

Дева

Хората, родени под знака Дева, живеят в настоящето, в реалността. Те умеят много добре да преценяват собствените си възможности и способности. Девата всичко вижда, всичко чува и надушва. Това означава, че ѝ се налага да преработва много впечатления. Затова вътрешният живот на Девата е богат и хаотичен. Нейната планета – Меркурий, я подкрепя в стремежа да внесе порядък в своя вътрешен живот, като я дарява с ум, интелект и сръчност, както в устното, така и в писменото слово.

Девите обичат всичко да планират и подготвят предварително. Това понякога се изражда в педантичност, защото животът е не само изненадващ, но също тъй и опасен. Често Девите живеят и се придвижват из живота толкова внимателно и предпазливо, че си умират почти като нови. Сандалово дърво, розово дърво, лавандула, зюмбюл – галещо масло за мъжа Дева. Мимоза, сандалово дърво, канела, имортел, липов цвят – галещо масло за жената Дева.

Везни

Сред всички останали зодии Везните се смятат за излъчващи симпатия. Те постоянно търсят равновесието. Намират се под знака на Венера и затова търсят тесни, близки отношения и връзки. Отнасят се съответно добре и открито със заобикалящите ги. Нежелаят никого да нараняват и поради това почти не се съпротивляват на другите, за да не разрушават хармонията.

Везните предпочитат да останат необвързани и се наслаждават на музикалните страни на живота. Със своето романтично еротично излъчване, със склонността си към флиртове и волности, те са много привлекателни и въздействат любвеобилно върху другите хора. Затова уханието на Везните трябва да бъде романтично и леко. Момини сълзи, мед, зюмбюл са въздушни, леки мириси. Но и ароматите на Венера – бензоева смола, виолетки и вербена отпускат и действат хармонизиращо върху душата на привлекателните Везни.

Скорпион

Този знак означава интровертни, душевни страсти, смърт и възраждане, вълшебства и всякакви други дълбоки чувства на предусещане и несигурни възприятия. Плутон – богът на мрачния Хадес, влияе върху Скорпиона със своите мрачни, магически образи и картини. Хората, родени под знака на Скорпиона обичат да превръщат всяко действие в ритуал. Те се ръководят от дълбините на своите чувства, опитват се да пренесат своите предчувствия и видения върху реалността и да преобразуват и засилят дори простите факти и обстоятелства.

Зашеметяващите и хипнотични ухания са част от живота на хората от този знак. Мускусът пробужда нагоните и активира сексуалната енергия. Цвят от мацис засилва и стимулира волята. Сандаловото дърво действа укротяващо върху готовността на Скорпиона да се изхвърля и самоизтощава. Грейпфрутът изтласква потъналата навътре душа към повърхността. Уханията на пачули и карамфил също подхождат на страстния Скорпион.

Стрелец

Стрелецът е толерантно и открито същество. Той мисли неконвенционално, разкрепостено и дръзко, предприемчив е, способен да се въодушевлява. Неговата любознателност е неизчерпаема, иска да открие смисъла на живота. Неговата планета Юпитер, най-голямата сред планетите, дарява щастие и духовно обновление. От тук Стрелецът е взел своя оптимизъм и своето неудържимо, понякога надуто самочувствие и самоувереност. Уханията за Стрелеца са възвишени, изискани, чувствени. Кедър, карамфил, нарда, мастикс, тамян и мира подкрепят тържествено склонността на Стрелеца към спиритичното и създават усещането, че му поникват криле. Мирисът на жълтугата е сладникав и едновременно тръпчив, той насърчава действената активност на Стрелеца.

Козирог

Козирогът сам си поставя правила и закони, сам се мъмри и призовава към прецизност, самоограничава се в своите претенции върху съществените неща и е в състояние, без да има нужда, да си откаже сам на себе си голяма част от житейските радости. В целия му живот няма и следа от превземки и екстравагантности, той е срамежлив човек, а понякога е и малко префърцунен. За да подкрепи силата си, са му нужни ясни, бистри, освежаващи и съживяващи ухания. Перуанският балсам изглажда душата на Козирога и пресилените претенции към самия него. Палмарозата му дава увереност и успокоение. Кипарис, ветивер, мускус и розово дърво са уханията, които го пробуждат и го примамват да напусне своята въздържаност.

Водолей

Водолеят стои над трудностите и тежестите на правила и закони. Той е индивидуалист и обича да се измъква от принуди и от твърде тесни връзки. Гледа на живота от нещо като птичи поглед. Свободата на духа за него стои над всичко, стреми се към независимост и е оригинален, изобретателен тип човек.

Уханните смеси за Водолея трябва да са елегантни и ясни. Орхидеята подчертава неговия интелект. Мирисът на нероли е плодов, свеж и интензивен, подсилва творческите наклонноси на Водолея. Ветиверовото масло уталожва неспокойството, а ароматът на кипарис и нарда възстановява връзката със земята и предпазва Водолея да не се отдели напълно от реалността.

Риби

Любвеобвилно сърце и често хаотичен живот – това са типични страни на Рибите. Понякога те не вярват, че живеят в истинския живот, а предполагат, че един ден ще се събудят и ще установят, че в тях е дремела принцеса или някаква друга пренебрегвана прочута личност. Цялата им чувствителност е обърната към богатия им, пълен с фантазии вътрешен живот. Рибите са точно обратното на противоположно разположения знак на Девата, при която тънката чувствителност е обърната навън, без да се съобразява със собствената им личност.

Често Рибите са трудно достъпни за контакти и на заобикалящите никак не им е лесно с тях. Рибите са чувствителни в тялото и в душата си, бързо се намусват и бърчат нос при неизтънчени или банални миризми. Затова уханните смеси за тези хора трябва да са нежни и меки. Кориандър, нарда и лавандула, анасон, магнолия, теменужки и перуника – това са мириси, които действат хармонизиращо върху неспокойните нрави на Рибите, отпускат и балсамират нежното, подчертано емоционално “Аз” на Рибите.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: govor
Категория: Други
Прочетен: 35059
Постинги: 18
Коментари: 11
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930