Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2014 15:18 - Догоните и загадката Сириус
Автор: cudo Категория: Хоби   
Прочетен: 6820 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 02.02.2014 15:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През 1931 г. френска експедиция в Африка, под ръководството на Марсел Гриол и  и етнографът Жермен Детерлен правят неочаквано откритие. В южната част на Мали сред гъстата джунгла на недостъпно плато Бандиагара те се срещнали с непознат до тогава народ догоните.

image
Тази група африканска племена, така че заинтересованите учени, че Griaule с колегите му започват да ги изследват в продължение на повече от 20 години до 1952 година.





Шокиращите познания

Познанията на този "примитивен народ", изумява както изследователите, така и целия научен свят. Те споделили пред Марсел Гриол и Жермен Детерлен своите племенни легенди, като цялата им митология неизменно се въртяла около звездата По Толо. Когато европейците поискали да научат нещо повече за По Толо, жрецът най-спокойно им обяснил нещо, което астрономите щели да видят с очите си чак след 40 години.

image

Догонът разказал за звездата Сириус (отстояща на 8,6 млн. светлинни години от Земята) и за нейния малък, но постоянен сподвижник, който бил невидим за човешкото око. Догоните също така разказали на французите, че малката звезда се завъртала около Сириус за 50 години. Те описали Вселената като "безкрайна, но измерима" и пълна с много звездни системи, включително тази на нашето Слънце. Догонските възприятия за Вселената включвали също твърдения, че по-голямата част от Вселената е част от "външната" звездна система, докато по-близо до нашата планета е "вътрешната" звездна система. Звездите във "вътрешната" система оказали в миналото много важен ефект върху живота на Земята и изиграли важна роля в човешката история, като освен Сириус догоните споменавали и звезди от съзвездията Орион, Плеяди и др.



Не на последно място жреците разказали на Гриол и Детерлен неизвестни до момента подробности за Пръстените на Сатурн и Луните на Юпитер.
След много години учените успели да разгадаят и докажат поне част от космологията на догоните. Те с изненада установили, че звездата Сириус (която днес наричаме Сириус Алфа) наистина има малък, но постоянен сподвижник – По Толо, или както я наричат учените, Сириус Бета.

Теорията за палеоконтакта

Френските антрополози Гриол и Детерлен прекарват близо 30 години при догоните и в своите книги обръщат подобаващо внимание на шокиращите познания на африканското племе за Сириус Алфа и Сириус Бета. Светът обаче дължи популяризирането на догоните на книгата “Мистерията на Сириус” на Робърт Темпъл от 1975 г.

image

В нея американският писател еднозначно заявява, че единственото обяснение как догоните имат знания за устройството на Вселената е, че са били посещавани в древността от извънземни астронавти, като това най-вероятно е станало още по времето, когато те са живеели на територията на Древен Египет. Тъй като Сириус Бета е невидима без телескоп, а догоните не са имали подобни уреди и не са били технологично напреднали, Темпъл твърди, че единственият начин племето да се сдобие с тези познания е контактът с напреднала извънземна цивилизация, която най-вероятно е запознала догоните със своя дом (Сириус Бета) и ги е посветила в тайните на космологията.




Гласувай:
4



1. danailvdimitrov - ти не си "cudo"- присвоил си чужда самоличност
02.02.2014 17:24
Пишеш за канибали и всякакви окултни диваци от Африка..."cudo" не пише от 2009г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cudo
Категория: Хоби
Прочетен: 1508232
Постинги: 80
Коментари: 440
Гласове: 3467
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Любим линк
2. Наука, изкуство, хоби, бизнес Приятелската обич казва: "Ако някога се нуждаеш от нещо, аз ще съм тук"
3. Раннохристиянската базилика край село Лютиброд
4. Любим линк
5. muzika
6. Любим линк
7. Приказката не свършва дори и тогава, когато Героите спрат да Вярват в нея, защото има Надежда щом Сърцето все още Тупти!
8. Бързо, ефикасно и безопасно! Независимо дали Вашето Ранчо е 500кв/м или Хасиендата Ви е 20 кв/м, няма проблем, Джеронимо е насреща.
9. блогът на Мина
10. Ти си такъв,каквото е твоето силно желание. Каквото е то,такава е и волята ти.
11. По дрехите посрещат, а по визитката запомнят. Всеки ден средно се срещаме с четирима непознати. За някои от нас, тези срещи са голям шанс да намерям нови полезни контакти. При тези същите срещи, вече се е превърнало в ритуал обмяната на визитни картички.
12. Да спасим шест годишният републикански шапион по карате на България
13. Бизнесът ми носи 4 000 000 на година. Само не казвай на съдружника ми. Имам хубава дългокрака секретарка. Само не казвай на жена ми. Въобще аз съм толкова умен и оправен! Само не казвай на никой, че отново сам си говоря!
14. Сърцето на царя е в ръката на Господа, както потоците водни: Той го насочва, накъдето поиска " /Притч.21:1/