Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2014 09:44 - Скандалните искания на българските работодатели ни превръщат в роби!
Автор: cudo Категория: Хоби   
Прочетен: 5051 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 14.02.2014 19:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Според последните претенции на БСК или Българската Стопанска Камара в лицето на Божидар Данев, драстично се орязват и малкото придобивки на работещите българи, останали в родината си.

image

Сред тях са неща като - уволнение от работа по електронната поща, възможност за отдаване под наем на работниците от една на друга фирма, бламиране на всички колективни трудови договори, разрешение за работа от 15 години, драстично намаляване на отпуската по майчинство и т.н. Все "нововъведения" връщащи ни в зората на 18 век.



Нека да бъда разбран, нямам нищо против работодателите, всеки от тях, който плаща навреме заплати и инвестира в бизнесът си, а не в силиконови импланти на любовницитеси е изключително ценен за просперитета ни на нация. Но колцина са те?


И къде са партиите закрилници на народа, като БСП, ГЕРБ и прочие да възразят срещу това ново поробване на българина? Къде са стожерите на правдата, който изхабиха тонове виртуално мастило, да защитават горите на Сочи и да мерят разстоянието между тоалетните в олимпийската столица.

image

Защо вместо да изчисляват колко струва олимпиадата на Путин, не аланизират скандалните искания на БСК, които не са дефект на капитализма, а мутация на олигархичната и връзкарска,нямаща нищо общо с капитализма, пазарна икономика. Нормално е когато има световна криза, най-способните и силните да намерят изход и да помогнат на останалите. А не както се получава у нас. Ако можем да работим без заплати, или дори да ви плащаме, че ходим на работа.

image

А не както се получава у нас.  Не стига, че взеха икономиката за жълти стотинки, не стига, че я нарязаха на скрап, не стига че всеки лев в чужд джоб го считат за лична обида, а сега искат да те уволняват по имейл, да няма класове, с което заплатите на хората ще отидат надолу.



„Случили са на народ нашите работодатели и нашите политици. Ако вашите предложения ги направите в Гърция, ще ви бият с тояги. И 350 лв. много ви се виждат“, заяви Тренчев. В момента в Босна бунтовете са предизвикани точно от това, че държавата не може да защити гражданите си.

image

А ние в България, ако можем да работим без заплати, или дори да ви плащаме, че ходим на работа - заяви Тренчев.



Гласувай:
9


Вълнообразно


1. injir - Закрилници?! Няма такива.
14.02.2014 18:28
Закрилници?! Няма такива.
цитирай
2. dimat - Уви,случили са на овце,
14.02.2014 19:50
така наречените "работодатели".Не "собственици,не чорбаджии,а "работодатели".Тази дума е поредната гавра срещу овчия народ,но той си я заслужава напълно.Разбирате ли,"те ДАВАТ работа.Те много обичат да дават,на онези,които според тях само вземат.Сякаш не им работят тези някои и с работат си ,не им ДАВАТ пари.

Та,случили са на овце,които блеят жално по форумите,свиват се страхливо пред "работодателите" и чакат,чакат....с месеци,с години,великодушието на "работодателя",да им подхвърли някаква троха.

Защо двукраките овце не се бяха родили четирикраки.Така поне щяха да ги хранят,преди да ги издоят,острижат или закарат на кланицата.

ОВЦЕТЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ УЧАСТТА.НИКОЙ НЕ ИМ Е ВИНОВЕН!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cudo
Категория: Хоби
Прочетен: 1504438
Постинги: 80
Коментари: 440
Гласове: 3467
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Любим линк
2. Наука, изкуство, хоби, бизнес Приятелската обич казва: "Ако някога се нуждаеш от нещо, аз ще съм тук"
3. Раннохристиянската базилика край село Лютиброд
4. Любим линк
5. muzika
6. Любим линк
7. Приказката не свършва дори и тогава, когато Героите спрат да Вярват в нея, защото има Надежда щом Сърцето все още Тупти!
8. Бързо, ефикасно и безопасно! Независимо дали Вашето Ранчо е 500кв/м или Хасиендата Ви е 20 кв/м, няма проблем, Джеронимо е насреща.
9. блогът на Мина
10. Ти си такъв,каквото е твоето силно желание. Каквото е то,такава е и волята ти.
11. По дрехите посрещат, а по визитката запомнят. Всеки ден средно се срещаме с четирима непознати. За някои от нас, тези срещи са голям шанс да намерям нови полезни контакти. При тези същите срещи, вече се е превърнало в ритуал обмяната на визитни картички.
12. Да спасим шест годишният републикански шапион по карате на България
13. Бизнесът ми носи 4 000 000 на година. Само не казвай на съдружника ми. Имам хубава дългокрака секретарка. Само не казвай на жена ми. Въобще аз съм толкова умен и оправен! Само не казвай на никой, че отново сам си говоря!
14. Сърцето на царя е в ръката на Господа, както потоците водни: Той го насочва, накъдето поиска " /Притч.21:1/