Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2015 21:32 - Гърци се изселват в България при прислужничките си
Автор: gosho568 Категория: Регионални   
Прочетен: 2925 Коментари: 4 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Възрастни гърци напускат родината си и идват да живеят при прислужничките си в България. Със задълбочаване на кризата в южната ни съседка някои от гръцките пенсионери се договорили с гледачките си българки да се преместят за известно време да делят покрив с тях в България като получават и пенсията си в български банки, съобщава „Телеграф”.

Сделката била изгодна и за двете страни. Българките получавали щедра субсидия от квартирантите си, а те пък от своя страна били спокойни, че пенсията им няма изведнъж да бъде запорирана в банката и да не могат да си я изтеглят. Новият й размер, дори и след предстоящото орязване, пак щял да бъде задоволителен на фона на родните цени.

В Търновско има и няколко случая, при които дошлият у нас грък и бившата му прислужница вече са сключили граждански брак и живеят напълно официално като семейство. Вероятно това е по идея на нашенките, които видели в кризата идеалната възможност да вържат бившия си работодател и да се възползват от спестяванията му.

Брокери в агенциите за недвижими имоти във Велико Търново споделят, че след задълбочаването на кризата в южната ни съседка през последните месеци вече имат няколко запитвания от гръцки клиенти за купуване на жилища в региона. Елините обаче били доста по-претенциозни от предишните английски купувачи. Първо те опитвали да подхлъзнат родните брокери и да получат от тях имената и адресите на продавачите на имотите, с които да се свържат лично и да избегнат посредничеството. 

След като номерът не ставал, те започвали да капризничат и да се пазарят. Искали апартаменти и къщи предимно ново строителство с всички екстри и обзавеждане лукс, но на възможно най-ниски цени. Някои от клиентите предлагали да се издължават с разсрочено плащане по банков път от сметките им в Гърция. Нещо, което предвид финансовата ситуация и неработещата банкова система в южната ни съседка, изобщо не ентусиазирало родните брокери на подобен рисков експеримент.
/blitz.bg/

Четете още на: http://www.budnaera.com/201503/1506020486.html#ixzz3el9x7iBa

image
 







Гласувай:
20



1. mt46 - Поздрав!...
03.07.2015 13:00
И в Гърция, и у нас има спецове по разни далавери...
цитирай
2. bliz - Скоро бях за 2 дни в Солун...
03.07.2015 14:07
Скоро бях за 2 дни в Солун. В неделя се разходих - затворени магазини, по бреговата алея не се предлага нищо - сладолед, напитки. Туристически град, сезон, може да се постараят малко за гостите си, но те си знаят -през почивни дни се почива. Макар и криза не са склонни да променят навиците си.
Тези гърци, които са се запътили към България, е на личностна основа- много близки са с гледачките или вече семейни, едва ли става въпрос за масова практика.
Поздрави!
цитирай
3. makont - Според конюнктурата, преди изнасяхме баби за Италия,
03.07.2015 14:30
сега си внасяме гърци за българските баби. Изобщо, кризите в различните европейски страни правят българките много оборотни. Няма лошо да си харчат парите в България, че ние малко останахме. Поздрави!
цитирай
4. gosho568 - Изкрадоха ЕС, но пък си отживяха ...
05.07.2015 08:38
Изкрадоха ЕС, но пък си отживяха живота и ще продължават да си го живеят и то доста добре... защо пък само Запада трябва да краде???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gosho568
Категория: Хоби
Прочетен: 1533196
Постинги: 470
Коментари: 2914
Гласове: 27939