Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2014 16:51 - Влагалищният оргазъм и G-точката са просто мит
Автор: esthervillar Категория: Тя и той   
Прочетен: 1952 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 13.10.2014 17:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако сте жена и си мислите, че има влагалищен (вагинален) оргазъм, грешите! Според ново изследване, публикувано в списание Клинична Анатомия (Clinical Anatomy), няма такова нещо като "влагалищен оргазъм" и митичната G-точка не съществува. О, и женската еякулация не е оргазъм. По-точно е да я наречем "женско течение."

Докладът на сексолозите Винченцо Пупо (Vincenzo Puppo) и Джулия Пупо (Giulia Puppo), призовава сексолози и други експерти по сексуална медицина да преусмислят теориите за женската анатомия и женското сексуално удоволствие, наблягайки най-вече върху заблудите свързани със структурата на клитора.


image

Женски клитор (вляво) и мъжки полов орган (вдясно)


Откритията са доста убедителни: вагината и клитора са две отделни структури; те нямат анатомична връзка едно с друго; клитора не е напълно аналогичена с мъжкия полов член. Според Пупо и Пупо правилният термин за описване на на клъстера от еректилни тъкани (клитора и околните тъкани) е "женски пенис", но, отново, клиторът не е същият като мъжкия полов орган.

Освен това, "клиторната област" не може да бъде аналогична с мъжкия полов орган, защото няма влагалище зад него!

Други ключови констатации са включени в раздел, озаглавен "G-точката не съществува!“. Но въпреки това оргазъм с пръст във влагалището е възможен за всички жени, но партньорът трябва да върти ръката в кръг, за да се стимулират всички женски еректилна органи, които са около клитора.  Преждевременната еякулация (или мъжката еякулация преди женския оргазъм) не е причина една жена да не изпитва оргазъм, също както и няма причина за стигмата свързана със преждевременната еякулация:

Експерти по сексуална медицина смятат, ПЕ [преждевременна еякулация] е валидна само в случаите на влагалищен полов акт. Досега се смяташе, че ПЕ е причина за провала на вагинален оргазъм при жените, с негативни психологически последици върху мъжете. Влагалищният оргазъм не съществува, така че продължителността на половия акт с приникване на мъжкия полов орган не оказва никакво влияние върху оргазъма на жената. Много мъже смятат, че дългия полов акт е ключът към оргазъм при жената, но това не е от полза за жените, и някои жени дори са благодарни ако мъжът свърши по-бързо. ... Мъжката еякулация не означава автоматично, че това е краят на секса за жените; прегръдките и целуването може да продължат за неопределено време. Определни действия след мъжката еякулация може да бъдат използвани за производство оргазъм при жените.

Има много други начини за предизвикване на оргазъм при жените! Жените просто трябва разберат какво работи за всяка една индивидуално.

Тъй като самият мъжки полов член не може да стимулира клитора по време на полов акт, изследователите препоръчват мастурбация, кунилингус или с помощта на пръст по време на влагалищен полов акт, за да сте сигурни, че клитора не е забравен. 

Но също така е важно да се подчертае, че за една жена оргазъмът е много по-зависим от това как тя се чувства психически, отколкото физически. – дали е "обичана", "привлекателна" или "глезена".


http://www.huffingtonpost.com/2014/10/09/g-spot-vaginal-orgasm-myth_n_5947930.html

http://www.alternet.org/sex-amp-relationships/there-no-such-thing-vaginal-orgasm




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. minevv - dbd
13.10.2014 16:53
доказателства?????
нагледни ;-))
цитирай
2. анонимен - Аз съм ЖЕНА и..не мога ,да греша .;)
13.10.2014 21:11
„ Ако сте жена и си мислите, че има влагалищен (вагинален) оргазъм, грешите!„

АРе. замълчи 5 минути бе ,Зомби.Не събра ли поне 1000лева ,мушмурок!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: esthervillar
Категория: Тя и той
Прочетен: 38344
Постинги: 23
Коментари: 35
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031