Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2009 12:35 - СЛУЧАЯТ В Църквата св.вмчк. Мина - Модерно предградие, София
Автор: cudo Категория: Други   
Прочетен: 25674 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 11.07.2009 14:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     По дефиниция  “чудото” се определя като:
1. Проява, дело, случка или събитие, които излизат от рамките на обикновеното, на
всекидневното;
2. Явление, факт, необясним с наш разум и познание, та го схващаме като свръхествествено.
А  дефиницията на “свръхествествено” е:
Който е вън от познатите природни закони - необикновен, необясним.

Човечеството е свидетел на “свръхествественост” откакто съществува на Земята. За чудесата,  случили се в древността, може да научим от достигналите до нас писмени свидетелства, каквито са  Старият и Новият Завети. Но и днес сме свидетели на много проявления, просто трябва да отворим очи, досега представихме Чудотворната икона в Троянският манастир,  случаят в манастира св. Георги в село Хаджидимово и чудесата на светител Серафим. Но, подобни знамения и чудеса не се  случват само в старите храмове и манастири и отдалечени закътани кътчета на родината, такива се
случват и сред хората и в големите модерни градове на страната.
В Църквата св.вмчк. Мина - Модерно предградие, София отново ще се върнем в столицата и по-точно в един от най-големите софийски квартали Люлин.
Свитетели в него са:
Председателя на храма негово благоговейнство йерей Серафим Петров.
Негово благоговейнство йерей Сергей Павлов.

image
Храмът е създаден през 1938, но в този документ ще представим два случая от ново време,  записани в книгата на храма.

Дете излекувано от левкемия

Ето какво разказват аналите - през 2000 година в храма дойде едно семейство и покрусените родители споделиха, че тяхното дете им е изписан от Детската онкохематологична клиника  със страшната "присъда" прогресивна левкемия. Дизагносата на докторите беше страшна и неоспорима, болеста беше изключително напреднала и те не скрили от съкрушените родители, че нищо не могат да направят и,че те трябва да се готвят за най-лошото.
Детенцето (тогава на седем години) става отпуснато и постоянно уморено, често с висока температура.
Тогава Свещениците от храма и тримата служещи, отправят заедно горещи молитви към бързия помощник и закрилник св.вмчк. Мина, а също така правят и маслосвет на седемгодишното детенце.
И става чудо -  което е невъзможно за хората е възможно за Бога.
Детето е излекувано напълно и всяка година идва с родителите и благодари чрез молебен за сторената му от Бога милост, по молитвите на св. Мина.



Жена излекувана от бездетство

Преди време една жена дойде със сълзи на очите и помоли да отключи храма и да и се прочете молитва за рожба, защото не може да забременее и да си има детенце.
След редица многобройни изследвания лекарите са и казали, че не може да има деца. Но Всемилостивия и Всеобичащия Бог както чу молитвите на застарелите вече родители Захарей и Елисавета и им даде рожба, така и днес чу молитвите на тази страдаща жена и с молитвите на свещениците от храма и по застъпничеството на св. Мина и даде не едно а да роди близнаци. Тя днес е щастлива майка и не пропуска да благодари всяка година, на св. Мина и на Бога задето и стори такава милост.

Това са истински случаи от ново време на които всички сме свидетели , а чудесата станали пред иконата на св. Мина и по молитвите му са сигурно безброй, за които само един Бог знае а за които Му отдаваме слава, благодарение и поклонение сега, винаги и във вечни векове. Амин
 
image

История на храма

Църквата св.вмчк. Мина е  построена 1938 година  от тогава малобройното население на квартала Модерно предградие, поради духовната нужда от Божии дом, където да отправят своите молитви към Бога. Голяма част от населението тогава са преселници от Западните покрайнини, а именно от Цариброт и Босилеград. Има легенди, че на мястото на днешния храм някога е съществувал манастир. Храмът е завършен и осветен 1948 година и от тогава действа като енорийски храм, който обгрижва като енория Модерно предградие, а след време и жк. Люлин. Много свещенослужители са служили в този храм, а най-много грижи за неговото благолепие до 1999 година полага иконом Ангел Янъков.  Но 2000 година при председателството на протойерей Александър Георгиев и с  помощта на благочестиви християни храма претърпява основен ремонт и става един от най-красивите , благолепни  образцови  храмове в София. Около храма, с дарителска
помощ на благочестивия християнин Стоян Христов, се построява масивна манастирска ограда и прекрасни манастирски порти. Ремонтира се и църковната сграда.
Днес храмът и дворът са едно райско кътче, където няма голямо движение на хора и можете спокойно да се помолите, успокоите и съберете духовни сили. В църквата св. вмчк. Мина днес се служат прекрасни Богослужения в източно-византийски стил, които радват сърцата и изпълват душите на вярващите.

Служителките на храма винаги ще ви дочакат с усмивка и внимание, а свещениците отец Серафим Петров и отец Сергей Павлов ще ви изслушат внимателно и ще отправят топли и сърдечни молитви към св. Мина за здравето и благоденствието на вас и вашите скъпи близки.

Сами можете да станете свидетели на чудесата ако посетите Православен храм Свети Мина, жк. Люлин, София.
Църквата се намира в Модерно Предградие, ул. Старата църква 28  . Божието благословение и Hеговата велика милост по молитвите на св. великомъченик Мина да бъдат върху вас.
image




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tili - Не знаех за тази църква.
02.06.2009 13:22
Ние ходим в манастира св.Мина в Обрадовци. Много е хубаво и там, има много подобни случаи също. Благодаря за инфото!!
цитирай
2. анонимен - popksi prikazki ;)
02.06.2009 14:12
chudesa drujki ;) popski prikazki ...
цитирай
3. анонимен - едвали са приказки
02.06.2009 18:36
чудесата найстина се случват около нас, нетрябва да сме слепи и да не ги виждаме
цитирай
4. анонимен - чудеса има
05.06.2009 11:27
Чудеса има. Просто сме възпитани да не ги виждаме от малки така че вече сме слепи за тях. Виждаме само това на което можем да намерим логично обяснение. Друг е въпроса дали те са дело на този или онзи бог. Та нали бог е един. А съществуват толкова много религии и всяка от тях твърди че е правата вяра и останалите са заблудени еретици. Ето това ме отвращава от религията. Която и да е. И на нея като всичко направено от хората са присъщи чисто човешките грешки. В което по принцип няма нищо лошо. Това което ме дразни са претенциите за безгрешност и божественост.
цитирай
5. анонимен - чудеса има ,но не за всеки
15.01.2010 19:44
ВСЕКИ ПОЛУЧАВА ТОВА, КОЕТО Е ЗАСЛУЖИЛ
цитирай
6. анонимен - простосмъртна
19.05.2010 11:37
Бог е Велик и чува всяка молба, която излиза от сърцето
цитирай
7. анонимен - чудесата
19.05.2010 11:39
Чудесата се случват, вярата вБога трябва да е постоянна
цитирай
8. анонимен - Разбира се
11.07.2010 02:18
Искам и аз да отода с теб поне на един манастир, ама ти не искаш. Каквое това чудо не знам. Ти си знаеш, за мен елементарното уважение е да отговориш на хората, които общуват с теб, но ти явно общуваш само, когато ти искаш. Не е честно, ами ако с теб постпят така да те зарежат без отговор. Дали няма и на теб да капе от сърцето ти кръв?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cudo
Категория: Хоби
Прочетен: 1504375
Постинги: 80
Коментари: 440
Гласове: 3467
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Любим линк
2. Наука, изкуство, хоби, бизнес Приятелската обич казва: "Ако някога се нуждаеш от нещо, аз ще съм тук"
3. Раннохристиянската базилика край село Лютиброд
4. Любим линк
5. muzika
6. Любим линк
7. Приказката не свършва дори и тогава, когато Героите спрат да Вярват в нея, защото има Надежда щом Сърцето все още Тупти!
8. Бързо, ефикасно и безопасно! Независимо дали Вашето Ранчо е 500кв/м или Хасиендата Ви е 20 кв/м, няма проблем, Джеронимо е насреща.
9. блогът на Мина
10. Ти си такъв,каквото е твоето силно желание. Каквото е то,такава е и волята ти.
11. По дрехите посрещат, а по визитката запомнят. Всеки ден средно се срещаме с четирима непознати. За някои от нас, тези срещи са голям шанс да намерям нови полезни контакти. При тези същите срещи, вече се е превърнало в ритуал обмяната на визитни картички.
12. Да спасим шест годишният републикански шапион по карате на България
13. Бизнесът ми носи 4 000 000 на година. Само не казвай на съдружника ми. Имам хубава дългокрака секретарка. Само не казвай на жена ми. Въобще аз съм толкова умен и оправен! Само не казвай на никой, че отново сам си говоря!
14. Сърцето на царя е в ръката на Господа, както потоците водни: Той го насочва, накъдето поиска " /Притч.21:1/