Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2014 12:38 - Най-зловещите места 1
Автор: cudo Категория: Хоби   
Прочетен: 7814 Коментари: 0 Гласове:
-2

Последна промяна: 14.02.2014 18:17


Обитаваните от зли сили домове, изоставени села и мистични постройки, обикновено са сцени във филмите на ужасите, но има места, които са отвъд фикцията и художествената измислица, места предизвикващи по- голям ужас и страх в реалния живот отколкото във филмите. Повечетотакива места се намират извън страната ни за щастие, но и в нашата страна също има своите зловещи дестинации, за които се носят митове. Те са известни сред местните жители като призрачни и прокълнати местности, които е по-добре да се избягват. В Родопите те са наричани усои. Тези места не еднократно са били изследвани, а жителите им и до ден днешен са преследвани от журналисти, за да разказват за страшните си преживявания.
Ето някой от най-загадъчните и забулени в мистерии местности у нас.


Прокълнатата къща в село Мусачево


image

Близо на двадесетина километра от столицата, в село Мусачево, има един изоставен дом, с разбити и празни прозорци и двери, необитаем от десетилетия. Жителите на селото споделят, че колкото и каквито и да е брокери да се опитват да я продадат, така и не успяват. Причина за това не е цената, напротив, местните и казват още къща за 1 лев, защото през последните години висяла обява с безумно ниска цена, но... но така и няма желаещи да я купят. Всъщност какво гони всички от тази къща? Всички заобикалят този дом отдалече, шепнейки си трагичната съдба на собствениците й – те живеели в нея не повече от година. Разболявали  ли се и си отивали от този свят от мистериозна смърт. Мусачевци дори гонят козите си от буренясалата градина, ако налазят в нея да похрупат зеленина.

image

Съседа бай Стамен, твърди, че вечер виждал синя светлина в прозорците и над порутените керемиди на покрива. Дядото се кълне, че сенки се движели зад прозорците, а някой шепнел на висок глас.






Вече над 40 години злокобната къща пустее в края на селото. И няма кой да я купи.  В селото се мълви, че далечна рода на последните й собственици пожелали  само 100 лева за къщата и двора й от един декар и половина, но кандидати да ги вземат пак няма.

„И пари да ми дават, няма да  спя вътре, пък било то и за една нощ“, категоричени са местните.


Къщата била построена през 1970 г. от задружни брат и сестра. Те били продали имот в София и решили да заживеят в китното село. Не знаели обаче , че под новата им къща някога имало стари турски гробища. Както и малък манастир. Двамата завършили новия си дом, но веднага се споминали един след друг.

image


„Лошата енергия на тази къща е толкова силна, че трови и съседните домове. И в тях хората вече не искат да живея ... Обезлюди се този край на селото“, споделя и друг жител на Мусачево дядо Петър. В съседна на прокълнатата къща живеело момиче, което 10 години не успяла да забременее. Отчаяно, тя напуснала селото и само след месец разбрала, че ще става майка. „А сега вече има три деца“, спомнят си местните.

image


Преди година някаква баба решила да премахне прокобата и редовно правела курбан до нея. Раздавала жената чорба за здраве и прогонване на злите сили. Но вместо това да стане, и старата жена се поминала.

Въпреки прокобата над къщата в Мусачево, тя вече е напълно разграбена. Дори дограмата на прозорците й е отмъкната. Според местни хора, които добре познават крадците, повечето от тях починали.


"Нещо тегне – някакво зло, зла прокоба, не знам как да го нарека. Просто не върви на тази къща, на предишни собственици, на хората около нея, обезлюдява самият район. Говори се, че нещо има, което не е както трябва", казва кметът Милиян Илиев.


image


Въпреки че близо 40 години къщата не е обитавана, тя все още всява ужас и паника у местните хора. Дори кметът не селото не смее да влезе вътре. По негови думи районът се обезлюдява, а хората, които са живели близо до постройката, вече са починали.
 



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cudo
Категория: Хоби
Прочетен: 1508230
Постинги: 80
Коментари: 440
Гласове: 3467
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Любим линк
2. Наука, изкуство, хоби, бизнес Приятелската обич казва: "Ако някога се нуждаеш от нещо, аз ще съм тук"
3. Раннохристиянската базилика край село Лютиброд
4. Любим линк
5. muzika
6. Любим линк
7. Приказката не свършва дори и тогава, когато Героите спрат да Вярват в нея, защото има Надежда щом Сърцето все още Тупти!
8. Бързо, ефикасно и безопасно! Независимо дали Вашето Ранчо е 500кв/м или Хасиендата Ви е 20 кв/м, няма проблем, Джеронимо е насреща.
9. блогът на Мина
10. Ти си такъв,каквото е твоето силно желание. Каквото е то,такава е и волята ти.
11. По дрехите посрещат, а по визитката запомнят. Всеки ден средно се срещаме с четирима непознати. За някои от нас, тези срещи са голям шанс да намерям нови полезни контакти. При тези същите срещи, вече се е превърнало в ритуал обмяната на визитни картички.
12. Да спасим шест годишният републикански шапион по карате на България
13. Бизнесът ми носи 4 000 000 на година. Само не казвай на съдружника ми. Имам хубава дългокрака секретарка. Само не казвай на жена ми. Въобще аз съм толкова умен и оправен! Само не казвай на никой, че отново сам си говоря!
14. Сърцето на царя е в ръката на Господа, както потоците водни: Той го насочва, накъдето поиска " /Притч.21:1/